Monday, June 29, 2009

Cerita Balik Kampung..

::: Khamis, 25/6:::

Bas jam 9 mlm. Orang yang paling sedih aku nak balik Kelantan ialah Hanin.

Tengok muka dia.. Sedih yang amat kan? uhuhuhu...


::: Jumaat, 26/6 :::

Tiba di rumah kesayangan pada jam 4.50 pagi. Sambung tido sampai subuh. Pagi-pagi tolong mak masak bihun untuk sarapan.
Pagi-pagi, saya cari anak-anak saya... Dorang sure rindukan mummy dorang ni...


Ayah kurung dorang dalam sangkar sebab mereka bertiga ni memang terkenal dengan sikap suka merayau. Padan muka mat merayap kena kurung.. Tengok muka Congek, muka seposen mintak dilepaskan uhuuh...

Tengahari sket, saya, kakak, adik dan 2 orang anak buah busuk pegi jalan-jalan ke Tesco.

Ini Hafiy Ariff dan Daneen Alissa. Dua-dua pun sibuk je nak shopping..

Petangnya pulak, gi rumah my grandma dekat Morak.

Ini nenek saya.. She's 90++ I guess.. Tapi dia masih kuat dan bertenaga..


::: Sabtu, 27/6 :::

Hantar my lil sister yang mendaftar di UiTM Machang for her diploma course.
Pegi 2 kete, aku naik dengan my bro.


Ini dekat gate UiTM tu. Kereta berduyun-duyun masuk. Abang guard pon pening-pening dah..


Inilah rupanya orang yang nak masuk universiti itu. Time ni dia tengah nervous. Darah gemuruh oram putis cakap. Dia nak berak-berak, nak muntah-muntah time ni.. Tapi still boleh control macho sebab nak amik gambar...


Dah penat daki bukit, naik turun tangga, angkut beg yang berat, kitorang berkelah kat situ. Panas pon panaslaa (see my daddy dah bukak butang baju. Panas wooo), yang penting perut terisi... Mak masak spesel ari tu. Nasik beriyani..yumm yumm..


Pukul 12 tengahari, dah say babai tu my lil sis (dia tak nangis. Sekali lagi dia kontrol macho), kami pun pulangla ke KB. Sebab penat sangat, budak 2 orang ni tertido..



::: Ahad, 28/6 :::

Naik bas jam 10 pagi, pulang ke Putrajaya. Dan selamat sampai pada jam 6.30 petang.

6 comments:

  1. adeh. mesti penat pegi daftar2 ni. dah la skrg ni panas je. =)

    balik sb nk anta lil sis ea? bagusnya kakak~ ehe

    ReplyDelete
  2. ije~
    huh mmg penat..berpeluh2..mmg panas ari tu..

    yep, balik sbb nak anta dia..kasi semangat sket hehehe...

    ReplyDelete
  3. wah... samer jer muka adik ngan alwaniamalini...



    cumil2 semua gambo nie...


    senyuM sokmo

    ReplyDelete
  4. ooo...jd balik kg sebab nk anta lil sis la ye?? ari tu pun sy gi anta adik kat UiTM Lendu...hehe..adik kiter sebaya ni..ehemm,....

    ReplyDelete
  5. sis enasan,
    hihih same ke?tapi sy kiut lagi kan muehehehehe (tetttt...)

    ReplyDelete
  6. arora~
    yekeee..uitm lendu tu katne eh?hihihi...
    adik laki ke?jum berbesan muahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...