Monday, May 18, 2009

Sorry No Cure, Have Yourself A Self Respect, Thank You..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh......
Salam sejahtera saya ucapkan pada semua...

Apa khabar semua?
Sihatkah anda?
Kalau terasa tak sedap badan, nak selsema ke, cepat-cepatla ke hospital ye..
Take advice from doctors.
Dah terlampau banyak penyakit berbahaya sekarang..
Swine flu, meningitis, denggi, chikungunya (btul x eja 2?)..
Of course swine flu yang paling ditakuti dan digeruni sekarang cos it's airborne disease..
Bila dah airborne tu memang mudah sangatla nak tersebar kan..
Negara kita pon dah ada few cases, so ada baiknya kalau kita amik langkah berjaga-jaga kan..
Baik mencegah daripada mengubati.
Ape-ape pun, hendaklah kita sentiasa berserah kepada Allah SWT, panjatkan doa kepada-Nya agar dijauhkan daripada segala jenis penyakit. Dia yang menentukan dan hanya kepada Dia lah kita berserah....

What I've been doing lately? A lot.
Trying to distract myself from thinking of mypumpkin too much.
(If there's someone yang tak mahu baca kisah aku dengan mypumpkin, u don't have to).
I read books, I slept a lot (alot I tell u!), I called my sis ribu-ribu kali sebab everytime aku pegang HP, I felt like calling him, tapi sebab dah janji tak nak call dia, my sis yang jadi mangsa hehe.. Well, I enjoyed talking to her anyway... Then, I ate a lot. Seriously! Rasanya 2,3 hari ni I've put up a lot of weight. Ayam KFC, donuts, roti canai, sume yang tak sihatlah!! (GEMUK? PEDULIK HAPE AKU...).

I worked 12 hours today. Another 12 hours tomorrow and the day after tomorrow an so on lah..
At least, when I was at work, aku takdela teringat-ingat sangat. But, tipula kan kalau tak ingat uhu..Dia dah macam gam cap Gajah dah dalam pale otak aku ni. Melekat 24/7 for the whole of my life. How can I just simply forget him? By the way, aku dengan dia bukan dah totally not together..Kenapa nak luputkan dia dari fikiran kan? This is just for a while. Sementara menanti panas dalam hati dia tu sejuk. Soon, I hope.

How's work?
Hmmmm...panasSsss panasSSsss hehehehe...
Remember kisah [ini] dan [ini]?
Ingatkan dah berakhir dah, tapi rupa-rupanya belum.
Aku tak pernah bercerita dengan my boss what had happen downstairs.
Aku tak cerita how they sindir-sindir aku.
I never tell because I don't want to make a big fuss pasal tu.
Then one day, my boss tanya. So aku pun story moryla kan. Simpan dalam hati wat jadi nanah je. Aku bercerita pun sebab aku tak happy dengan situasi kerja aku. Stress! I have to let my boss know kalau aku tak happy kan?
Well, how do you feel bila seseorang look down on you just because their position is a bit higher than u, and ur job basically is to give them what they need. Keje aku ni ala-ala bibik dorangla. Servant dorangla. Kuli dorangla...
Bibik, servant, kuli pun ada hati dan perasaan kan?
Jadi, bila disindir-sindir, aku memang marah. Seriously, aku marah. Kalau boleh mengamuk, memang aku mengamuk. Aku boleh tampar sorang-sorang sebab kurang ajar dengan aku.
Tapi aku masih ada akal yang waras. Aku tak mahu dicop tidak profesional. Aku tidak mahu dicop sebagai childish. Jadi aku biarkan.

Kalau ada peluang, aku nak cakap ni kat dorang:

[Korang nak benci aku sebab aku complaint how messy u are? Sebab aku complaint how childish u are? Well, bencilah. Ada aku peduli? You never respect me. So aku pun tak perlu respect ko. Ko ingat ko punye position bagus sangat, ko boleh buli orang macam aku ni? Kalau asyik nak bangga dengan position tapi keje ko takde kelas, perangai ko macam ape, tak tahu nak respect orang, u are nothingla..]

Aku malas dah nak cakap pasal benda ni sebenarnya. Let bygone be bygone. But manalah tau, my boss take it seriously. Dia betul-betul marah. She said how can she let people bully her staff? (Oh, tetiba terharu sangat rasa..). Dia betul-betul marah. I never see her like that. Dia assures me that she will do something. Dia tak nak aku bekerja dalam situasi yang memberi tekanan. Honestly, I felt like crying when she said all that. She cares! She really cares! Thanks boss. You have actually, lighten me up. Dah kurang sikit stress sebab I have someone supporting me. Thanks a lot boss! ;D

Dugaan alam pekerjaan.... But it's all part of the experience rite? Pengalamanla yang mematangkan diri kita untuk menempuhi semua cabaran dan dugaan ni.

Before I end this membebel thing, here's an excerpt of songs, I specially dedicated to:

mypumpkin whom I miss dearly,

I forgot to say out loud how beautiful you really are to me
I can’t be without, you’re my perfect little punching bag
And I need you, I’m sorry.

Baby please don’t leave me
No, don’t leave me
Please don’t leave me no no no
You say I don’t need you but it’s always gonna come right back,
It’s gonna come right back to this.
Please, don’t leave me.
No.
No, don’t leave me
Please don’t leave me, oh no no no.
I always say how I don’t need you
But it’s always gonna come right back to this

Pink - Please Don't Leave Me



Those yang kurang ajar dengan aku, read this:


When you see my face
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you hear this song and you sing along well you'll never tell
And you're the fool I've just as well I hope it gives you hell
When you hear this song I hope that it will give you hell
You can sing along I hope it puts you through hell


All American Rejects - Gives You Hell




--- SEKIAN, TERIMA KASIH ---

6 comments:

  1. huk3...
    geetu~....


    suka sangat lgu tuh
    =P

    ReplyDelete
  2. ling..
    dua2 lagu tersebut merupakan kegemaran yam..yam membaca lirik tersebut sambil menyanyi..hehe..

    btw ling..u should just give them a hell..biar terbakar sikit dorang tu..kurang ajar sangat..nyampahh aih ngan orang tak tau nak berterima kaseh nih..haih~

    n bout ur pumpkin..just give some spaces for both of u..ling pon kenala jual mahal skit..biar terasa indah perasaan rindu membuak2 dalam jiwa ling dan dia..hikhik..

    ReplyDelete
  3. eazy, haa sangat bes kan lagu2 tersebut...ailaikkkk =)

    ReplyDelete
  4. cayamku,

    huuu ling pon dah tak mau ingat dah..
    masa tu memang terbako hati neh, lama2 pastu, just let it go....lupakan je =)

    huk yam, serius lama dia abaikan ling.smpai ati dia sobsob..
    but dah ok dah, last nite we talked 4 almost 2hrs eheheh...

    ReplyDelete
  5. biasa la dugaan dlm bekerja alwani..mcm yam gak..kalu ikutkan ada je bnde kite tak puas ati..tpi bila pk balik mmg susah org nak wat kite berpuas ati dan bukan sume org leh puas ati dgn kite..dgn pangai yg mcm2 lagi kan..so abaikan je la..sbr je la kite mampu..hehehe :)

    ReplyDelete
  6. maryam,

    betul2...
    besela tu kan..
    sume tu pengalaman yg x boleh dbeli dgn wang ringgit...
    saya pun mmg dah abaikan...biar jele =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...